ضد عفونی کردن باشگاه

  1. بلاگ
  2. ضد عفونی کردن باشگاه

ضد عفونی کردن باشگاه

چکیده

با توجه به انتشار ویروس کرونا یا همان Covid-19 در ایران، در این مقاله به راهکارهای جلوگیری از انتشار ویروس در باشگاه‌های ورزشی می‌پردازیم. در این مقاله از مرجع‌های تایید شده‌ی علمی همچون سازمان بهداشت جهانی و مقالات معتبر علمی استفاده شده است. ویروس کرونا در دسامبر گذشته (سه ماه قبل از تاریخ نگارش این مقاله) در چین ظهور کرد. از ماه گذشته نیز این ویروس در ایران شایع شده است. بنابر آمار تهیه شده توسط مکسول اسپرت، مراجعین باشگاه‌های ورزشی در این مدت تا سوم کاهش یافته است. ضمنا، در همین مدت فروش لوازم ورزشی خانگی افزایش یافته است؛ این نشانه‌ی تصمیم ورزشکاران برای تمرین در خانه است! اما آیا می‌توان رفتن به باشگاه را تعطیل کرد؟ راهکار چست؟ راهکار مقابله با ویروس کوید 19، رعایت بهداشت و ضدعفونی کردن باشگاه ورزشی است. در این مقاله به راهکارهای ضدعفونی کردن باشگاه می‌پردازیم.

رعایت نکات ایمنی در هنگام ورزش در باشگاه

تنها راهکار مقابله با این آلودگی ویروسی رعایت نکات بهداشتی است. با توجه به این که نکات بهداشتی از جمله شستن دست‌ها، استفاده از دستکش یک بار مصرف و عدم تماس مستقیم با دیگران بارها توسط منابع خبری اعلام شده، در این مقاله از بیان آن‌ها پرهیز شده است. 

کجا باید ضد عفونی شود؟

دستگاه‌های باشگاه از جمله دسته دمبل‌ها، صندلی دوچرخه ثابت، تردمیل، تی آر ایکس، مت یوگا، دسته‌های تخته صعود، دسته‌های پارالل در دستگاه کراس فیت باید ضدعفونی شوند. واضح است که در تمیز کردن مناطقی که بیشتر در تماس با بدن هستند باید دقت بیشتری کرد. دسته‌ی تی آر ایکس، دسته ترد میل، دسته دمبل و دسته دوچرخه از مواردی است که باید بیشتر مورد توجه قرار بگیرند.

تجهیزات باشگاه که باید ضد عفونی شوند

با توجه به مشترک بودن حمام و دستشویی در باشگاه، می‌توان گفت این مناطق محلی برای انتقال ویروس خواهد بود. برای جلوگیری از انتشار فرد به فرد ویروس باید پس از هر بار استفاده از اسپری محلول ضد عفونی کننده در حمام استفاده کرد. مسئولین باشگاه باید از استفاده مشترک از تجهیزاتی همچون حوله، شیکر (قمقمه)، کفش، لباس و کیف جلوگیری کنند. واضح است که تماس بدن دو یا چند فرد به این تجهیزات بهترین روش برای انتشار بیماری است. بر همین اساس استفاده از وسایل شخصی تا حد امکان در باشگاه توصیه شده است.

استفاده نکردن از وسایل مشترک برای جلوگیری از بیماری ، ویروس و عفونی شدن باشگاه

محلول‌های ضد عفونی

ویروس‌ها دارای پوسته‌ای از جنس لیپید (نوعی چربی) هستند. هر چیزی که این پوسته‌ی ویروس را نابود کند، ویروس را از بین خواهد برد. همه‌ی ما می‌دانیم مواد شوینده، سفید کننده (وایتکس) و ترکیبات الکلی چربی را از بین خواهند برد. بنابراین از این ترکیبات می‌توان برای ضدعفونی استفاده کرد.

ساختار لیپیدی ویروس کرونا و راهکار ضد عفونی باشگاه

محلول‌های ضد عفونی زیادی بازار موجود است. اما با توجه به افزایش مصرف این ماده، ممکن است تهیه‌ی آن به صورت روزانه سخت باشد. همچنین با توجه به افزایش نیاز، به این محلول‌ها در بازار کمیاب و گران شده‌اند. بر این اساس می‌توانید از مخلوط 60 درصد ایزوپروپیل الکل، 20 درصد مایع شوینده‌ی دست و 20 درصد مایع سفید کننده (وایتکس) برای ضد عفونی کردن استفاده کنید. در صورتی که به ایزوپروپیل الکل دسترسی ندارید می‌توانید از دیگر الکل‌ها یا آب مقطر استفاده کنید. در هر صورت سعی کنید ضد عفونی کردن باشگاه را متوقف نکنید. برای مشاوره‌ی بیشتر با مکسول اسپرت تماس بگیرید.

راهکارهای جلوگیری از انتشار ویروس کرونا در باشگاه ورزشی

استفاده از دستمال یک بار مصرف برای تمیز کردن دستگاه‌ها بسیار توصیه شده است. استفاده از دستمال‌های پارچه‌ای در صورت مصرف مجدد ممکن است خود منشا انتشار آلودگی باشند. بر همین اساس، استفاده از دستمال حوله‌ای و محلول ضد عفونی کننده از بهترین روش‌ها برای ضد عفونی کردن باشگاه است.

جلوگیری از ورود آلودگی به باشگاه

کادر باشگاه باید از ماسک و دستکش استفاده کنند. الزام به استفاده از ماسک و دستکش می‌تواند از انتشار ویروس در محیط باشگاه جلوگیری کند. اگرچه استفاده از ماسک و دستکش موجب آزار ورزشکاران خواهد شد؛ اما رعایت بهداشت و سلامت ورزشکار اهمیت بالایی برخوردار است. توزیع رایگان ماسک، دستکش و ژل ضد عفونی می‌تواند اعتماد مراجعین باشگاه به حفظ سلامتی آن‌ها را جلب کند.

الزامی کردن حمام کردن قبل از شروع تمرین یکی از راهکارهای جلوگیری از ورود عوامل بیماری زا به باشگاه است. به طور کلی تر شدن (خیس شدن) محیط می‌تواند عامل انتشار آلودگی باشد. بنابراین، محلی از باشگاه که تر شده را به سرعت خشک کنید. از ضد عفونی کردن گیت ورودی باشگاه غفلت نکنید. زیرا یکی از پر تماس ترین مناطق هر باشگاه، گیت ورودی آن است.

از ورود افراد دارای علائم تنفسی از باشگاه جلوگیری شود و از آن‌ها خواسته شود تا زمان بهبودی کامل به باشگاه مراجعه نکنند. به ورزشکاران توصیه کنید در زمان تمرین حداقل 1/5 متر فاصله داشته باشند. این در حالی است که ورزشکاران باید از دست دادن و تماس بدنی در باشگاه خودداری کنند. ضمنا به ورزشکاران یادآوری کنید که رعایت این نکات برای حفظ ایمنی آن‌ها است و خطر آلودگی در باشگاه وجود ندارد؛ چون تمام نگاه بهداشتی رعایت شده است. می‌توانید فعالیت‌های بهداشتی انجام شده در باشگاه را نوشته و در گیت ورودی در معرض دید قرار دهید. این امر به افزایش اعتماد مراجعین کمک می‌کند. 

جلوگیری از ویروس کرونا در باشگاه ورزشی با رعایت بهداشتسعی کنید از تبادل پول کاغذی خودداری کنید. پرداخت اینترنتی بهداشتی ترین روش انتقال پول است. در صورت استفاده از کارتخوان، اجازه دهید فرد خودش کارت بکشید و رمز را وارد کند. پس از استفاده از دستمال و محلول ضد عفونی کننده برای تمیز کردن صفحه کلید کارتخوان استفاده کنید. البته استفاده از دستکش پلاستیکی توسط مسئول باشگاه حین گرفتن کارت و زدن کلیدهای کارتخوان و یا استفاده‌ی کاربر از دستکش هنگام زدن کلیدهای کارتخوان از دیگر روش‌های جلوگیری از انتشار بیماری است.

راهکارهای انتقال پول جهت جلوگیری از انتشار بیماری ، ویروس و عوامل عفونی در باشگاه ورزشی

جلوگیری از رشد آلودگی در باشگاه

داشتن تهویه‌ی مناسب و روشن نگاه داشتن آن در زمان تمرین بهترین راهکار تصفیه‌ی هوای باشگاه است. پس اگر تهویه ندارید، پنجره‌ها را باز کنید. اگر هوا سرد است، پس از هر دوره تمرین و تخلیه شده باشگاه، پنجره‌ها را باز بگذارید. به طور کلی ویروس و باکتری به محیطی گرم و مرطوب برای رشد خود نیاز دارد. پس با این موارد مقابله کنید. باشگاه‌هایی که به نور طبیعی دسترسی دارند، پرده‌ها را کنار بزنید تا نور خورشید وارد عمل شود. 

استفاده از دوش هوا و یونیزاتور هوا از جمله تجهیزاتی است به پاکیزه ماندن محیط باشگاه کمک می‌کند. البته تهیه‌ی این موارد ممکن است سخت و زمان بر باشد.

اگر یکی از مراجعین بیمار شد چه کنیم؟

در نهایت مکسول اسپرت پیگیری حال مراجعین باشگاه را یکی از بهترین راهکارها جهت جلوگیری از ورود بیماری به باشگاه می‌داند. در صورتی که یکی از مراجعین باشگاه به ویروس کرونا آلوده شد، باید افرادی که هم زمان با این فرد در باشگاه در حال تمرین بودند با خبر شوند. همچنین مناطقی از باشگاه که فرد بیمار با آن تماس داشته باید ضد عفونی شود. پس از ضد عفونی توصیه می‌شود به مدت 9 روز باشگاه ایزوله شود. بنابر مطالعات علمی این ویروس حداکثر تا 9 روز می‌تواند روی سطوح سخت همچون سطوح فلزی باقی بماند. 

 

 

دیدگاه ها

برای ارسال دیدگاه وارد شوید

فهرست